Start je klus en bedrijf

Werken met een detacheringsbureau, iets voor jou?

Een detacheringsbureau is een bedrijf dat mensen in dienst neemt om ze tegen een vergoeding tijdelijk bij andere bedrijven of organisaties te laten werken. Dit is handig voor bouwbedrijven. Op deze manier hebben ze vervanging voor een zieke werker, of een helpende hand bij drukte. Detacheringsbureaus zijn vaak gespecialiseerd in medewerkers voor een bepaalde branche, zoals techniek, zorg en welzijn, communicatie, ICT, etc.

Bouw

De diensten van een detacheringsbureau

In het begin kan een detacheringsbureau drie diensten leveren:

  • Detavast. Bij detavast blijft de medewerker de komende 1040 uur in dienst van het detacheringsbureau. Nadat deze 1040 uur erop zitten komt de medewerker kosteloos in dienst van de opdrachtgever.
  • Werving en selectie. Bij werving en selectie wordt er een geschikte medewerker gezocht die direct in dienst treedt bij de opdrachtgever. Hiermee stopt de betrokkenheid van een detacheringsbureau.
  • Detachering. Bij detachering worden medewerkers tijdelijk beschikbaar gesteld. Hiervoor moeten zij wel in dienst zien van het detacheringsbureau. Bij detachering komt de gedetacheerde niet in dienst van een opdrachtgever.

Is er een contract nodig?

Aangezien je voor een bedrijf werkt, ook al is het voor onbepaalde tijd, is er een contract nodig. Een contract is niet alleen voor het bedrijf fijn, maar ook voor jou. Zo is het bedrijf verplicht zich aan de regels te houden.

Er zijn een aantal contractvormen waar detacheringsbureaus mee werken.

  • Project-contract. Een project-contract is een contract voor de duur van een project, waardoor dit contract eindigt op het moment dat het project eindigt.
  • Bepaalde tijd contract. Een bepaalde tijd contract is een contract dat een begin- en einddatum kent.
  • Onbepaalde tijd contract. Een onbepaalde tijd contract is een contract voor onbepaalde tijd, een vast contract zonder einddatum.

Dat betekent dus genoeg zekerheid voor jou.

De voordelen van een detacheringsbureau

Zo’n bureau heeft een aantal voordelen voor organisaties om mee te werken. Wanneer een organisatie behoefte heeft aan extra hulp door bijvoorbeeld ziekte of drukte, kan zo’n bureau de uitkomst bieden. Dit bureau regelt op korte termijn gekwalificeerde, goed opgeleide professionals die over een lange periode ingehuurd kunnen worden. Wil jij ook in de bouwsector werken? Bekijk dan de bouw vacatures.

Bouw vacatures

Wil jij ook werken in de bouw en flexibel ingezet worden? Bekijk hier de vacatures. Er zit sowieso iets bij dat helemaal bij jou past. Werk ook voor een detacheringsbureau en werk samen met allerlei bedrijven. Het enigste dat jij moet doen is jouw diploma halen. Het fijne aan de bouw is dat ze jouw hulp hard nodig hebben, er is dus altijd werk. Bekijk gauw de bouw vacatures en reageer.

Werken met een detacheringsbureau, iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven