Start je klus en bedrijf

Interieurbouw

Interieurbouw

Als je tijdens een verjaardag vertelt dat je werkzaam bent in de interieurbouw, dan zal niet bij iedereen meteen een belletje gaan rinkelen. Mensen hebben er weleens van gehoord, maar hebben geen idee wat je dan eigenlijk doet. En dus is de vraag wat je binnen de interieurbouw nou eigenlijk precies doet.

Winkelinterieurs

Ben je werkzaam als interieurbouwer dan maak je onder meer winkelinterieurs maar ook interieurs voor kantoren. Binnen de interieurbouw spelen zaken als oog voor details en nauwkeurigheid een voorname rol. Binnen de interieurbouw draait het om millimeters. Nu weet je dus ook waarom die meneer die binnen de interieurbouw werkzaam was geen biertje met je dronk.

Hout, glas en kunststof

Werk jij binnen de interieurbouw, dan mag je gerust een vakman of vakvrouw genoemd worden. Je verricht werkzaamheden op locatie of maakt het interieur in een werkplaats, het is net waar de specifieke situatie om vraagt. Werk je in de werkplaats, dan doe je dit aan de hand van tekeningen. Binnen de interieurbouw betekent dat je vooral werkt met materialen als hout, fineer, glas, kunststof, plakfolie en metaal.

Afwisselend

Het maken van een uiterst opvallende balie of een speciale kast. Werk je in de interieurbouw dan draai jij je hand daar niet voor om. Integendeel zelfs. Een interieurbouwer kan op locatie uit de voeten. Daar bouwt hij of het interieur op of maakt hij zelfs ter plekke het interieur. Als interieurbouwer heb je in elk geval een afwisselend beroep, want elk interieur verschilt terwijl je dus ook regelmatig op locatie aan de slag mag. Het houdt werk binnen de interieurbouw uitdagend en altijd weer anders.

Nauwkeurigheid

Zeker winkels, kantoren, ziekenhuizen en andere openbare gebouwen zoals bibliotheken doen niet zelden een beroep op de expertise van interieurbouw. De gespecialiseerde interieurbouwers zorgen voor een vooraf uitvoerig doorgesproken nieuw interieur. Alles moet dan wel kloppen, een millimeter te veel of te weinig kan al een groot verschil maken binnen de interieurbouw. Dit houdt in dat werken in de interieurbouw vraagt om nauwkeurigheid en het nemen van de goede beslissingen, ook onder tijdsdruk.

Bijzonder

Bovendien hebben de mensen die in de interieurbouw werkzaam zijn verstand van materialen en moeten ze weten hoe ze moeten werken met die verschillende materialen. Hij of zij moet met houtbewerkingsmachines kunnen werken en moet daarmee zeker kunnen profileren, frezen en zagen. Je moet goed tekeningen kunnen lezen en die tekening om kunnen zetten in een nieuw interieur, dat tot in het allerkleinste detail moet kloppen met de plannen die vooraf zijn vastgelegd. Best een bijzonder beroep dus eigenlijk, interieurbouwer zijn.

Interieurbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven