Start je klus en bedrijf

Hoogwerker huren

Hoogwerker

Heb je werkzaamheden die op hoogte uitgevoerd moeten worden, dan rest je vaak niets anders dan een hoogwerker huren. Gelukkig zijn er voldoende bedrijven die hoogwerkers te huur aanbieden. Toch is het goed om als je plannen hebt een hoogwerker te huren, de volgende zaken scherp in de gaten te houden.

 

Welke hoogwerker past bij jouw werkzaamheden?

Loop je bij de verhuurder en denk je de ideale hoogwerker om te huren gevonden hebt, check dan eerst of de hoogwerker wel gebruiksklaar is en of de machine periodiek onderhoud heeft gehad. Is dat niet het geval, dan zul je altijd minder productief zijn, en dat is zonde van je geld. Belangrijkste vraag is uiteraard welk soort hoogwerker specifiek bij jouw werk past. Is dat een schaarhoogwerker, knikarmhoogwerker of een spinhoogwerker? Bespreek dit duidelijk met de verhuurder en omschrijf zo secuur mogelijk wat je precies met de hoogwerker gaat doen. Een hoogwerker huren is je dus goed voorbereiden.

 

Hoogwerker huren? Check de batterij

De batterij dan, ook al erg belangrijk. Check regelmatig of de batterij nog voldoende opgeladen is. Stel dat blijkt dat midden op de dag de batterij leeg is, dan verspil je heel veel kostbare tijd en ligt alles ineens stil. En het duurt wel even voor de batterij weer helemaal is opgeladen. Het is bovendien erg goed om ook het brandstofniveau steeds in de gaten te houden. Je moet er niet aan denken dat je ineens achter brandstof aan moet omdat de tank leeg is. Ook dat kost veel te veel kostbare tijd.

 

Zorg voor een netjes opgeruimd terrein

Ga je een hoogwerker huren en ga je er mee aan de slag, controleer dan altijd eerst of het terrein goed opgeruimd is. Zorg dat je obstakels verwijderd en dat er zoveel mogelijk sprake is van een vlakke ondergrond. Plaats bij eventuele kuilen en gaten een waarschuwingslint. Verder is werken met een gehuurde hoogwerker een kwestie van de werkzaamheden goed plannen.

 

Probeer de hoogwerker zo weinig mogelijk te verplaatsen

Zorg er dus voor dat de hoogwerker die je huurt zoveel mogelijk werk achter elkaar kan uitvoeren. Probeer daarbij zo te werken dat de hoogwerker zo weinig mogelijk verplaatst hoeft te worden. Huur je een hoogwerker bij een erkend adres, dan krijg je gedetailleerde uitleg over de werking. Anders is het verstandig ernaar te vragen. Je werkt namelijk niet zomaar even met een hoogwerker; je moet steeds precies weten wat je doet.

Hoogwerker huren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven