Start je klus en bedrijf

Duurzame meubels, Meubel ontwerper

Duurzame meubels

Je vindt duurzame meubels nog niet standaard in de meubelwinkel. Online zijn duurzame meubels wel in voldoende mate te vinden, zoals je ook altijd terecht kunt bij de meubelontwerper voor je duurzame meubels. Ondertussen timmeren de verschillende merken duurzame meubels wel aan de weg.

 

Geproduceerd van duurzaam FSC-hout of van bamboe

Bekend merk is Sustainable Living, dat meubels maakt met onder meer steigerhout. Duurzame worden overigens om verschillende redenen duurzaam genoemd. Zo kan sprake zijn van materiaal dat hergebruikt wordt of dat gemaakt is van duurzame materialen in de vorm van bijvoorbeeld FSC-hout of bamboe. Duurzaam zijn ook fair trade producten, vaak gemaakt in ontwikkelingslanden. Het mooie is dat de makers een extra beloning ontvangen voor hun werk. Bovendien wordt extra geld uitgegeven aan bijvoorbeeld scholing in die landen of het aanleggen van sanitaire voorzieningen. Om die reden kunnen deze meubels ook duurzaam genoemd worden.

 

Geen natuurlijke grondstoffen verspild tijdens productieproces

Teakhout is een veelgebruikt product als het gaat om duurzame meubels, hetzelfde geldt voor bamboe. Bamboe groeit snel, is licht en buitengewoon veerkrachtig. Bij de productie van duurzame meubels worden geen nieuwe, natuurlijke grondstoffen benut of verspild. Wist je trouwens dat ook meubels die je lokaal koopt duurzaam genoemd kunnen worden? Dit vanwege het feit dat de verzending minder impact heeft op het milieu.

 

Lange levensduur en uitstekende kwaliteit

Investeren in het milieu is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen besluiten voor duurzame meubels te kiezen, zoals het op deze wijze kiezen voor meubels met een langere levensduur dat ook is. Dat komt door de materialen die gebruikt worden, die lang meegaan en dus voor kwaliteit staan. Bovendien is dit niet alleen goed voor het uitputten van het milieu, het is over de jaren gerekend dus ook nog eens goed voor je eigen portemonnee. Bovendien is het beslist niet zo dat duurzame meubels altijd oubollig of ouderwets zijn. Integendeel zelfs. Ook duurzame meubels zijn stijlvol. Je kent vast wel die leuke eettafels van teakhout of een salontafel met een industriƫle en moderne stijl. Er zijn dus meer dan genoeg redenen om voor duurzame meubels te kiezen. Je kunt ook je eigen meubels een tweede leven geven door ze te laten stofferen of op te laten knappen. In dat geval blijf je genieten van het comfort van de meubels maar lijkt het toch alsof je nieuwe meubels in je huis hebt staan.

Duurzame meubels, Meubel ontwerper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven