Start je klus en bedrijf

Dubbel glas

Dubbel glas

Dubbel glas, de naam zegt het al zijn twee glasplaten die in hun geheel één glasplaat vormen. De glasplaat is sterker dan een enkelzijdige glasplaat. Tussen de twee glasplaten zit ruimte maar deze is echter wel luchtdicht afgesloten.

Het voordeel van dubbel glas is dat deze beter is in isolatie dan enkelzijdig glas. Bij enkel glas zal de vochtige en warme lucht binnenshuis aan de andere kant van de het glas afkoelen als de temperatuur zo daalt dat deze onder het dauwpunt komt, hierdoor treedt condensatie op. Bij dubbel glas gebeurt dit echt niet aangezien deze beter geïsoleerd is en ook beter bestand is tegen verschillende temperatuurswisselingen. Door de ruimte tussen de twee glazen wordt het beter geïsoleerd, dit komt doordat dit luchtdicht is. De ruimte hiertussen is ongeveer 3 tot 4 millimeter en zorgt dus voor betere isolatie en sterkere ramen.

Glashandel

Een glashandel is eigenlijk een groothandel of een grote winkel dat verschillende soorten glas verkoop aan winkels of gewoon consumenten. Hier is bijvoorbeeld glas voor alle soorten doeleinden te koop, voor binnenshuis en buitenshuis. Verder kan je hier alle service en vrijheid verwachten.

De keuze die men maakt omtrent het uitkiezen en plaatsen van ramen, binnen of buiten het huis, is geheel een eigen overweging. Ze laten het vaak afhangen van het soort huis waar ze in wonen of de stijl die men aan het huis wil geven. Bij ramen aan de voor en achterkant gaat het eigenlijk vaak om kwaliteit en niet om uitstraling, deze zijn echter in alle gevallen doorzichtig. Met de kwaliteit wordt bedoelt of het enkel of dubbelzijdig glas is. De meeste mensen kiezen echter voor dubbelzijdig glas van kwaliteit, met vaak garantie. Dit komt doordat men goed geïsoleerde ramen willen hebben om zo kou en andere dingen tegen te gaan. Verder zitten er in eigenlijk alle nieuwbouwhuizen wel dubbelzijdig glas of ander goed geïsoleerde ramen. Verder is dubbelzijdig glas niet veel dikker dan enkelzijdig glas en ziet het er verder ook hetzelfde uit. Er kan echter wel wat verschil in de prijs zitten, in een dubbelzijdig glas zitten meer arbeidsuren verwerkt en daarnaast ook meer materialen en kennis. De keuze is dus aan de persoon zelf wel soort raam deze neemt, de aanrader van veel mensen zullen zijn dat dubbelzijdig glas een veel betere keuze zal zijn. Deze brengt namelijk te veel voordelen met zich mee om over te gaan tot dubbelzijdig glas.

Dubbel glas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven